הקפה
- חקלאי חוות משפחתיות מארגון האוויסה
- מחוז סידמה
- גובה המטע +1600
- זן ערביקה, סידמו
- תהליך עיבוד רטוב
- תאריך קטיף אוקטובר 2024
קינמון
שוקולד מריר
אוכמניות
גוף
חומציות
מרירות
הטעמים מתיחסים לקלייה בינונית
החקלאי
כיאה למולדת הקפה, שיחי הקפה באתיופיה עברו מוטציות, הרכבות ושינויים החל מהמאה התשיעית. כמו בכל משפחה, נוצרו תתי-זנים רבים בעלי גנטיקה משותפת מסוימת אך התנהגות וטעם מעט שונים.
זן הסידמו שאנו מציעים מבוסס על זן ערביקה ייחודי שגדל באזור סידמה, דרומית ליירגצ׳פה ומעובד באותה שיטה מסורתית מאז שנת 1500. מאות חוות משפחתיות מגדלות אותו ב״חקלאות גינה״, דהיינו חוות קטנות שגודלן אינו עולה על שני דונמים וממוקמות בתוך היערות לצורך הצללת המטע. תפוקת הקפה השנתית של החוות לא עולה על חמישה שקים ולרוב יגדלו את הקפה יחד עם מספר גידולים אחרים ללא כל התערבות חקלאית.
בשנים האחרונות חוות המשפחות החקלאיות ירידה דרמטית של עשרות אחוזים בתפוקת הקפה שלהן בשל השפעותיה ההרסניות של ההתחממות הגלובאלית. אגרוקפה, בשילוב ארגון הג׳וינט העולמי וארגון האוויסה המאגד תחתיו 600 חוות משפחתיות, החלה בהכנות ליישומו של פרויקט ייחודי באזור ג׳ימה ואגארו. במסגרת הפרויקט, החקלאים המקומיים יקבלו סיוע מימוני ואגרונומי על מנת למקסם את תנובת מטעי הקפה שלהם באמצעות טכנולוגיה ישראלית ואגרוקפה תזכה בגישה ישירה לקפה ייחודי שעבר השבחה וזוכה לציונים מהגבוהים בעולם.