הקפה
- חקלאי אבלינו רודריגז
- מחוז סיירה נבאדה
- גובה המטע +1400
- זן ערביקה, קטואי
- תהליך עיבוד שטיפה שוייצרית
- תאריך קטיף ספטמבר 2024
סוכר חום
קינמון
שקדים
גוף
חומציות
מרירות
הטעמים מתיחסים לקלייה בינונית
החקלאי
את הקפה נטול הקפאין שלנו אנו מגדלים בשותפות עם החווה של אבלינו רודריגז בסיירה נבאדה, קולומביה. לאחר הקטיף, הפולים עוברים תהליך טבעי של מיצוי קפאין המכונה בעגה המקצועית ״שטיפה שוויצרית״. בתהליך זה, פולי הקפה מושרים במים חמים, מה שמאפשר לפולים להתנפח, לפתוח את הנקבוביות שלהם ולשחרר החוצה את הקפאין ותרכובות מסיסות נוספות. מיד לאחר מכן, המים יעברו סינון אשר לוכד באופן סלקטיבי את מולקולות הקפאין, ומשאיר את מולקולות הקפה הגדולות יותר מאחור.
בשלב הסופי מחזירים את פולי הקפה אל תוך אותם המים נטולי קפאין אך עשירים בטעם שיספחו חזרה אל הפולים. על תהליך זה חוזרים שוב ושוב עד שמוודאים שכמות הקפאין שנשארה בפולים היא מזערית. היתרון המרכזי הטמון בתהליך שטיפה במים עדין זה, הוא שמירה באופן מובהק על הטעמים הטבעיים של הקפה, בזמן שהקפאין נשטף החוצה מהפול.
זן הקטואי הוא למעשה הכלאה בין זני מונדו נובה וקטורה. זן זה פותח במקור בברזיל באמצע המאה ה-20 ומשם נדד למדינות נוספות. אנו מגדלים את זן הקטואי בקולומביה משנת 2021 בחוות הקפה של משפחת רודריגז שכוללת את אבילנו, אשתו לוזה ועשרת ילדיהם החווה ממוקמת בסיירה נבאדה בגובה 1400 מ׳.