הקפה
- ציון 84
- חקלאי גרופו סרטוזיניו
- מחוז סאו סבסטיאו דה גרמה, סאו פאולו
- גובה המטע 1250+
- זן ערביקה,יילו בורבון
- תהליך עיבוד דבש
- תאריך קטיף ספטמבר 2024
אגוז לוז
שוקולד חלב
מנגו
גוף
חומציות
מרירות
הטעמים מתיחסים לקלייה בינונית
החקלאי
ב-1850, הפכה ברזיל למעצמה בכל הקשור לגידולי קפה. בתקופה זו, המגדלים הברזילאים הסתמכו כמעט באופן בלעדי על זן הטיפיקה, על אף תפוקתו הנמוכה. על מנת להתמודד עם התופעה, ב-1870 יצאה משלחת מברזיל לאי ראוניון באוקיינוס ההודי, מזרחית למדגסקר וחזרה כשבידה זרעים של הבורבון האדום העמיד יותר שתפקותו גדולה יותר. היילו בורבון הוא למעשה מוטציה טבעית של הבורבון האדום.
היילו בורבון גדל בברזיל בחווה של גרופו סרטוזיניו. גודלה של החווה 280 הקטר ומתוכם 200 מוקדשים לזן זה. כחלק ממדיניות החווה, כלל העובדים מתגוררים בה והם אינם מסתייעים בעובדים זמניים בעונת הקטיף על מנת לשמור על רמת מקצועיות גבוהה בכל שנה. החווה ידועה באחריות הסביבתית-חברתית שלה ומעניקה לעובדיה ביטוחי בריאות וטיפולים רפואיים ללא הגבלה. העובדים, מצידם, מחזירים אהבה לסביבתם ועוסקים, בין היתר, בבניית בתי ספר המחנכים את הדור הצעיר בסאו סבסטיאו דה גרמה.
בתהליך העיבוד, גרופו מסיר את הקליפה מפרי הקפה מיד לאחר הקטיף, אבל משאיר רקמה רירית פירותית צמודה לפולים, אשר מקנה ליילו בורבון את מתיקותו ופרופיל הטעמים הייחודי, בזכותם הוא מסיים באחד המקומות הראשונים בתחרות גביע המצויינות בברזיל בכל השנים האחרונות.