קולומביה, פינק בורבון, 87

75.00

250 גר’
תפוח אדום | אפרסק מבושל | שוקולד לבן

את הפינק בורבון אנו מגדלים בחווה של ארגניס אנקונה סמוך לעיר פטליטו, יחד עם בעלה קרלוס ושני ילדיהם המקסימים. ארגניס היא דור שלישי למגדלי קפה ומתמחה בגידול ספיישלטי בחלקה קטנה ומוקפדת של 30 דונם.

תיאור

הקפה

  • ציון 87
  • חקלאי ארגניס אנקונה
  • מחוז ווילה, פטליטו
  • גובה המטע +1800
  • זן ערביקה, פינק בורבון
  • תהליך עיבוד רטוב
  • תאריך קטיף ספטמבר 2024

רמת הקלייה

Agtron # 68

קלייה מומלצת

 CITY+ ROAST
DROP>193°C

בחרנו בקלייה זו עבור הפינק בורבון על מנת ליצור איזון.
המטרה הייתה להביא לידי ביטוי את הטרואור ותהליך העיבוד הרטוב המוקפד, ואפשרות לזמן התפתחות ארוך ופירוק סוכרים (קרמליזציה) מאידך.
התוצאה היא כוס קפה נפלאה בעלת גוף מלא וחמיצות מאוזנת, המשקפת בכל חליטה את מאפייני הטעם של פינק בורבון- תפוח אדום, אפרסק מבושל ושוקולד לבן.

city + graph

החקלאי

לארגניס ובעלה קרלוס יש שני ילדים, היא דור שלישי למגדלי קפה ומתמחה בגידול ספיישלטי. ארגניס ירשה את המטע של משפחתה ובמאמצים רבים הצליחה לשפר את איכות המטע, להמעיט את השימוש בחומרי הדברה ולהעלות את איכות הקפה כך שיוגדר כספיישלטי על פי הפרמטרים של ארגון הקפה העולמי.

את זן הפינק בורבון ארגניס מגדלת בחלקה קטנה ומוקפדת של 30 דונם. הזן החל את דרכו באתיופיה, משם נדד לתימן והועבר לאי בורבון ע״י קצינים צרפתים. הבורבון האדום והבורבון הצהוב עברו מוטציה טבעית, ללא התערבות חקלאית וכך למעשה נולד הפינק בורבון. כדי לגדל את הפינק בורבון בעקביות, ארגניס נוקטת הקפדה מיוחדת בבידוד הזרעים ובחירתם באופן ידני ברגע ההבשלה המדויק. לזן זה יבול נמוך באופן יחסי והוא רגיש למחלות, מה שמקשה על גידולו. הוא אף הוגדר ע”י הארגון למחקר הקפה העולמי “מתתי הזן הכי חשובים מבחינה גנטית ותרבותית של זן הערביקה”.

פולים אלו עוברים תהליך עיבוד חצי רטוב המעניקים לקפה גוף מלא וחמיצות נמוכה. וו’ילה הוא אזור הררי ומתאים לגידול זנים רגישים במיוחד, מוכר וידוע כמקור לזני קפה איכותיים ולראייה, בתחרות הקפה הטוב ביותר בקולומביה (Cup Of Excellence), למעלה ממחצית הזנים הנבחרים למקומות הראשונים מגיעים מאזור זה באופן עקבי.

המתכונים המומלצים שלנו

  1. מוזגים מעט מים חמים (87-97 מעלות- תלוי ברמת הקלייה) על פילטר הנייר על מנת לחמם את הקונוס.
  2. שופכים 30 גר’ קפה טחון בטחינה בינונית ומיישרים את הקפה בקונוס.
  3. blooming- מוזגים 60 גרם מים במשך כ10 שניות ומערבבים מעט את הקפה על מנת להרטיב את כל הקפה.
  4. מזיגה ראשונה- לאחר 30 שניות מוזגים 240 גר’ מים במשך כ 30 שניות.
  5. מזיגה שניה מוזגים עוד 160 גר’ מים במשך 30 שניות.
  6. מסובבים מעט את הקונוס על מנת ליישר את הקפה.
  7. לאחר שהמים מסיימים לעבור דרך הקפה כ- 3 דקות מוזגים ונהנים.
  1. 18 גרם קפה
  2. 28 שניות
  3. 34 גרם בכוס
כשרות בד"ץ בית יוסף כשר לפסח וכשרות הרבנות מטה יהודה ללא קטניות

כשר למהדרין פרווה, כשר לפסח
ללא חשש קטניות. בהשגחת בד"ץ בית יוסף והרבנות מטה יהודה.

quiz

Club registration