רואנדה, פיברי רד בורבון

79.00

טופי | קקאו | אגוז לוז | עשבי תיבול

סדרת אגרוקפה ספיישל ריזרב כוללת פולי קפה במהדורה מוגבלת. הפעם אנו מארחים קפה פיברי נדיר מזן רד בורבון שגדל בחוות משפחתיות הממוקמות באזור הוולקני גיקומבי ברואנדה. מדובר בקפה בעל מתיקות, גוף חמאתי וטעמי טופי, אגוז ועשבי תיבול.

תיאור

הקפה

  • חקלאי חוות משפחתיות ממחוז גיקומבי
  • מחוז גיקומבי
  • גובה המטע +1500
  • זן רד בורבון
  • תהליך עיבוד רטוב
  • תאריך קטיף מרץ 2024

רמת הקלייה

 Agtron # 70

הקלייה

 CITY+ ROAST
192

ערכנו נסיונות שונים במעבדה במטרה ליצור כוס קפה שתהיה בעלת נוכחות מחד, אך תשמר את תנאי הטרואר מאידך. בסופו של יום, בחרנו ברמת קלייה סיטי פלוס. מדובר בקלייה בינונית שיוצרת קפה בעל נוכחות וסמיכות גבוהה בכוס. פרופיל הטעמים שצפוי להתקבל כולל אגוזי לוז, מתיקות גבוהה וסיומת נקיה וארוכה עם נגיעות של אגוזים ועשבי תיבול.

hondoras

החקלאי

 כבר בתחילת המאה ה-20 מסיונרים גרמנים הביאו את שתילי הקפה הראשונים לרואנדה. מאוחר יותר היו אלה קולוניאליסטים בלגים שהמשיכו ופיתחו את תעשיית הקפה במדינה ועד שנות ה-30 הפכה תעשיית הקפה לאחד ממקורות ההכנסה העיקריים במדינה.

לרצח העם ברואנדה ב-1994 הייתה השפעה אדירה על כל מגזרי המדינה, כולל החקלאות. תעשיית הקפה נעלמה כמעט לגמרי, מטעים הוזנחו ותשתיות נהרסו. בשנים שלאחר רצח העם, ממשלת רואנדה וארגונים בינלאומיים שונים החלו במאמצים לבנות מחדש את תחום הקפה. יוזמות אלו כללו השקעה באיכות, הקמת קואופרטיבים, תחנות עיבוד ושיתופי פעולה בינלואמיים והתוצאה לא איחרה לבוא: בתחילת שנות ה-2000 רואנדה החלה לגדל קפה ספיישלטי בעל הכרה עולמית.

זן הפיברי רד בורבון הנדיר שאנו מארחים כאן הוא ביטוי מובהק לאיכות הקפה הרואנדי. הרכבו הייחודי, בעל פול אחד (פיברי), ולא שניים כמו דובדבני קפה טיפוסיים, נובע מהעובדה שאחד משני הזרעים/פולים לא הצליח להתפתח, וכתוצאה מכך ישנו פול בודד ועגול יותר. אנו מאמינים כי אנומליה טבעית זו יוצרת פרופיל טעם מרוכז וחזק יותר שבא לידי ביטוי בספל. הקפה גדל בחוות משפחתיות הממוקמות באזור הוולקני גיקומבי בחלקה הצפוני של רואנדה. הטרואר ועיבודו הרטוב הקנו לו מתיקות, גוף חמאתי וטעמי טופי, אגוז ועשבי תיבול.

המתכונים המומלצים שלנו

  1. מוזגים מעט מים חמים (87-97 מעלות- תלוי ברמת הקלייה) על פילטר הנייר על מנת לחמם את הקונוס.
  2. שופכים 30 גר’ קפה טחון בטחינה בינונית ומיישרים את הקפה בקונוס.
  3. blooming- מוזגים 60 גרם מים במשך כ10 שניות ומערבבים מעט את הקפה על מנת להרטיב את כל הקפה.
  4. מזיגה ראשונה- לאחר 30 שניות מוזגים 240 גר’ מים במשך כ 30 שניות.
  5. מזיגה שניה מוזגים עוד 200 גר’ מים במשך 30 שניות.
  6. מסובבים מעט את הקונוס על מנת ליישר את הקפה.
  7. לאחר שהמים מסיימים לעבור דרך הקפה כ- 3 דקות מוזגים ונהנים.
  1. 18 גרם קפה
  2. 27 שניות
  3. 42 גרם בכוס
כשרות בד"ץ בית יוסף כשר לפסח וכשרות הרבנות מטה יהודה ללא קטניות

כשר למהדרין פרווה, כשר לפסח
ללא חשש קטניות. בהשגחת בד"ץ בית יוסף והרבנות מטה יהודה.

quiz

Club registration