סדרת NATURAL FARMS

oroka-post

מה מיוחד בסדרת Natural Farms שלנו ומה בינה ובין שבט ארואקה מסיירה נבאדה?


שבט ארואקה הוא שבט מבודד שקבע את מקומו בסיירה נבאדה, קולומביה ומאמין כי עליו להקדיש את חייו לשימור הטבע והסביבה. 

כחלק מאמונה זו, שמירה על הטבע והחיים בו היא ערך עליון ואנשי השבט עושים מאמץ אדיר להתחבר ולהתמזג עם הטבע באופן ישיר ובלתי אמצעי:  מתהלכים יחפים בכפר, ישנים על הקרקע, מקיימים פגישות חשובות בלב היער בזמן ישיבה על אבנים והנחל הזורם הוא עורק החיים המרכזי ותופס מקום של כבוד בטקסים וטיהור. חיים בסימביוזה מושלמת עם הטבע פשוטו כמשמעו.

נחשפתי לשבט הזה בשנת 2017,  כשחבר משותף הכיר לי את רפאל, בנו של ראש השבט, ונפגשנו לקפה (מעולה) בבוגוטה לדבר על החיים וקצת על חקלאות : )

רפאל סיפר לי ששבט ארואקה מגדלים את המזון אותו הם צורכים בעצמם תחת עיקרון מנחה של התערבות מינימלית בטבע. כך, גידול הקפה מתבצע גם הוא בהרמוניה מושלמת עם הטבע: שתילת השיחים מתבצעת בתוך היער ממש בסמוך לנהר, אין ניכוש עשבים שוטים ואין דילול ענפים בשיטות שאני מכיר ממטעים אחרים בהם אנו עובדים. בנוסף, על מנת להפיק קפה בכמות ואיכות גבוהים, הם בוחרים לדלג על עונת הקטיף הקטנה יותר וכך שיח הקפה מייצר פירות איכותיים יותר ובכמות גדולה יותר בעונת הקטיף השנייה. אבל העניין החשוב ביותר- הם אינם מוסיפים כלל חומרי דישון או הדברה שעלולים לפגוע בקרקע, בשיח או במים.


אני מודה שאורח החיים ושיטת הגידול הקסימו אותי. תיארתי לרפאל את המודל העסקי של אגרוקפה, התמיכה במשפחות החקלאיות והסחר ההוגן וכבר באותה פגישה קיבלתי ממנו הזמנה להגיע לכפר על מנת לקבל את ברכת ראש השבט לעבודה משותפת. כמובן שהסכמתי מיד, בלי להבין לאן באמת אני נכנס…  יומיים לאחר מכן, אני מוצא את עצמי בשמורת טבע סגורה באופן מוחלט לתיירים או מבקרים מכל סוג. לאחר הליכה של כשעה ביער, הגעתי לכפר והתקבלתי בטקס צנוע, לא לפני שהורדתי את נעליי וקיבלתי בקתת קש ללא מיטה כמובן. רק לאחר 3 ימים מלאים, בהם למדתי מרפאל על אורחות החיים של השבט והקשר המיוחד בינו ובין הטבע והסביבה, זכיתי לפגוש את הצ׳יף ולקבל ממנו את האישור הסופי לשתף פעולה יחד בגידול קפה.

מעבר לסיפור האקזוטי, כמה מילים על איך יצרנו את סדרת Natural Farms ומה באמת מיוחד בה – הסדרה כוללת שימוש בשני מטעים נבחרים בהם, כאמור, לא נעשה שימוש בריסוס או בדשנים כימיים – האחד מגיע אלינו משבט ארואקה, סופרימו מתת זן קטורה בתהליך עיבוד חצי רטוב שגדל בגובה 1465 ובנוסף עשינו שימוש בסדרה גם במטע מאינדונזיה במקרים בהם רצינו להוסיף לבלנד רובוסטה שגדל בתנאים קפדניים דומים.

בסדרת NATURAL FARMS תמצאו שלושה סוגי קפה: 

+1465 – 100% ערביקה בקלייה בהירה מהמטע של שבט ארואקה- לאוהבי הקפה החמוץ הפירותי והמתקתק. הקפה מאופיין בטעמי פירות, הדר אגוזי לוז וקנה סוכר.
+1812 – 70% ערביקה משבט ארואקה ו-30% רובוסטה אינדונזי בקלייה כהה -לאוהבי קפה ארומתי בעל גוף מלא. הקפה מאופיין בטעמי אגוז ומתיקות שוקולדית.
+1562 – 50% ערביקה משבט ארואקה ו-50% רובוסטה אינדונזי בקלייה כהה – לאוהבי קפה שחור בעל טעם עמוק ומאוזן. הקפה מאופיין בטעמי שקד קלוי ושוקולד מריר.

כפי שציינתי, כמות פולי הקפה הנקטפים קטנה יותר בהשוואה לשיח מטופל, אך ללא ספק טעמי הקפה הם עשירים ומרוכזים יותר (מבלי להיכנס לכל הפרטים הטכניים, רק אומר שהפרי מכיל מולקולות חלבון וסוכרים ברמה גבוהה יותר). מחקרים רבים מוכיחים שקפה שגדל בצורה טבעית מכיל אנטיאוקסידנטים בכמות גבוהה יותר, אך החשוב ביותר, הפירות אינם מכילים חומרים רעילים (שמקורם בהדברות). 

אז בריא יותר, טעים יותר ומחובר לטבע, למטעים ולאנשים בצורה אחרת ומיוחדת.  

לחיי הקפה שלכם,

חנן 

 

32.00
32.00
27.90

Club registration

בודק...