פרו, מונדו נובו, ציון 84

55.00

250 גר’
תפוז | כרמל |  תפוח | שוקולד חלב

המונדו נובו הוא הכלאה של טיפיקה ובורבון. מדובר באחד הזנים הגדלים בקואופרטיב אגרריה פרונטרה סן איגנסיו, שתכליתו קידום והעצמה נשית, שיטות גידול ברות קיימא וחקלאות אורגנית. הקפה גדל ללא שימוש בריסוס או דשן כימי.

תיאור

הקפה

  • ציון 84
  • חקלאיארגון אגררה פרונטרה סן איגנסיו
  • מחוז קג׳מאראקה
  • גובה המטע 1700+
  • זן ערביקה,מונדו נובו
  • תהליך עיבוד רטוב
  • תאריך קטיף יולי 2024

רמת הקלייה

 Agtron # 64

קלייה מומלצת

 CITY ROAST
DROP>189°C

בחרנו בקלייה בהירה עבור זן המונדו נובו, על מנת להדגיש את החומציות הקלילה, הניחוחות הפרחוניים והמתיקות המודגשת.

מתקבל ספל מאוזן ונקי, עם רמזים למתיקות של שוקולד קרמל ותפוח אדום.

הקלייה שומרת על הטרואר הייחודי ומדגישה את הטעמים העדינים.

city + graph

החקלאי

המונדו נובו הוא הכלאה של טיפיקה ובורבון. מדובר באחד הזנים הגדלים בקואופרטיב אגרריה פרונטרה סן איגנסיו, שתכליתו קידום והעצמה נשית, שיטות גידול ברות קיימא וחקלאות אורגנית. הקפה גדל ללא שימוש בריסוס או דשן כימי.

הארגון הוקם בשנת 1968 והיה לו תפקיד מפתח בפיתוח העסקי והתפעולי של 450 חברות הארגון. לרשות חברות הארגון עומדות שתי תחנות ייבוש – האחת יבשה בציקלאיו ושנייה, רטובה, בה עובד גם הקפה המוצע כאן, וממוקמת בסן איגנסיו. בנוסף ישנה גישה חופשית לחקלאיות לדשן אורגני ולמרכז ידע והכשרה חקלאי על מנת לשמור על רציפות ואיכות. בשלב הסופי ישנן שתי מעבדות איכות המנוהלות בידי טועמות קפה שעברו הכשרה מלאה בSCA.

מקור גאוותו של הארגון היא בתמיכה כספית ותפעולית בתכנית להכשרת יזמים צעירים וקידום חדשנות בתחום חקלאות הקפה לרווחת החקלאיות. בנוסף, כדי לבזר את הסיכון הכלכלי ולהגן על החקלאיות השותפות בארגון, מוקמו כוורות סביב כלל המטעים אשר גם מגדילות את ההכנסות ממכירת דבש משובח וכן משפיעות באופן נהדר על טעמי הקפה. קלייה בהירה תשים דגש על העיבוד הרטוב ובחליטת פולים אלו תתקבל ספל מאוזנת ונקייה, עם רמזים למתיקות של דבש וקרמל השומרת על הטרואר הייחודי ומדגישה את הטעמים העדינים.

המתכונים המומלצים שלנו

  1. מוזגים מעט מים חמים (87-97 מעלות- תלוי ברמת הקלייה) על פילטר הנייר על מנת לחמם את הקונוס.
  2. שופכים 30 גר’ קפה טחון בטחינה בינונית ומיישרים את הקפה בקונוס.
  3. blooming- מוזגים 60 גרם מים במשך כ10 שניות ומערבבים מעט את הקפה על מנת להרטיב את כל הקפה.
  4. מזיגה ראשונה- לאחר 30 שניות מוזגים 240 גר’ מים במשך כ 30 שניות.
  5. מזיגה שניה מוזגים עוד 160 גר’ מים במשך 30 שניות.
  6. מסובבים מעט את הקונוס על מנת ליישר את הקפה.
  7. לאחר שהמים מסיימים לעבור דרך הקפה כ- 3 דקות מוזגים ונהנים.
  1. 18 גרם קפה
  2. 28 שניות
  3. 34 גרם בכוס

מוצרים משודרגים

39.00
למוצר זה יש מספר סוגים. ניתן לבחור את האפשרויות בעמוד המוצר
כשרות בד"ץ בית יוסף כשר לפסח וכשרות הרבנות מטה יהודה ללא קטניות

כשר למהדרין פרווה, כשר לפסח
ללא חשש קטניות. בהשגחת בד"ץ בית יוסף והרבנות מטה יהודה.

quiz

Club registration